dovolená Krkonoše - červenec


  • 6.7.2014 - jeden krásný letní den na Malvínech se Slávkou a Kájou

 

 


 

24.6. - Happy Birthday - Dastynek a Vrh "D"  slaví  2. narozeniny

 

 Jakoby to bylo včera co se nám narodila Déčková štěňátka, ale jsou tomu již dva roky. Miláčkové naše, přejeme do dalších let jen to dobré, hlavně hodně zdraví, štěstí a milující páníčky, ať s vámi prožívají každý den s radostí. Díky Ciluško, Kájulko a Slávi, bez vás by nebylo naše Dastiprdlo, které nám přirostlo neskutečně k srdíčku.

 


  • 1.6.2014 - povedený víkend. V sobotu jsme si užili dětský den s dětmi a v neděli zase s Cillou na sportovním dnu KCHRR. Ciluška si zaběhala agility- teda spíše proběhla... tentokrát jí to moc neskákalo, zato jí to rychleji běhalo :) No a Cilly synek Erdy se nenechal zahanbit a jde po stopách své maminky. Erdíkovi bohužel nenarostl zoubek a tak nebude výstavní typ, zato sport ho prostě bavííí :) Těšíme se na další akci !!!

 

1.6. - X. sportovní den klubu KCHRR

  • Cilla od Řeky Novohradky (dospělých) - 1.místo + absolutní vítěz coursingu a 5.místo agility

  • Erdos od Řeky Novohradky (baby) - 1.místo coursing

 

 


  • 17.-18.5.2014 - jsme vyrazili na výstavu spolu s Jitkou, našima  Eliškama a RR holkama Cillou a Darsinkou. Setkali jsme se tam s přáteli a také s naším Erdíkem. Výstavu posuzovali rozhodčí z Itálie Sandra Piscedda (specialista na plemeno) a Maria Teresa Gabrielli Mondo. Cilla s Darsinkou jsou nerozlučná dvojka. Holky se mají moc rádi, jezdí spolu v autě, chodíme na procházky a užíváme života. Darsinka se chovala vyrovnaně, vzorně a na to, že jsme rok nebyli ve výstavním kruhu, tak jsem měla velikou radost v jaké konkurenci jsme obstáli s nejvyšším hodnocením. 

 

18.5. - Speciální výstava KCHRR Lanškroun

  • Darsie od Řeky Novohradky (mezitřída) - výborná 1, CAC

  • Erdos od Řeky Novohradky (dorost) - nadějný 3

  • Cilla od Řeky Novohradky (otevřená) - výborná 3

 

17.5. - Klubová výstava KCHRR Lanškroun

  • Darsie od Řeky Novohradky (mezitřída) - výborná 2, res. CAC

  • Erdos od Řeky Novohradky (dorost) - velmi nadějný 2

  • Berny "Brad" od Řeky Novohradky (čestná) - výborný 1

  • Cilla od Řeky Novohradky (otevřená) - velmi dobrá

Foto - Anetka (chov. stanice Borana) a Žaneta (chov. stanice Mungu) -  klik na první řadu fotek

 


přednarozeninová prochajda převážně Déčkových štěňátek - 8 fen a 3 psi

  • 8.5.2014 - jsme udělali prochajdu s partou a bandou našich zrzounků.  Za krásné dva dny  také velký dík Slávce a Écaillovi (Dastíkův báječný taťka)

  • sešlo se nás 11 :) Prochajda byla příjemná se zastávkou u místního rybníka v okolí Slatiňan a Škrovádské hospůdce na občerstvení. Grilování buřtíků na domečku byl krásný závěr prochajdy.

Díky všem zúčastněným a těšíme se na další srazík

  Romana, Kristýna s Dwayne a Bellatrix Pro Fortuna, Štěpka, Pavel s D´Casidy a Bella Mia s Bavorským erbem, Iveta, Igor s Jessi, Lucka s D´Kerry, Jíťa, Karel s Darsinkou, Slávka s tatínkem štěňátek Écaille Anunnaki a moje maličkost s naší smečkou Dastíkem, maminkou Cillou a Assimem. Nechyběli ani naše děti.

 

Foto - Lucie Haková D´Kerry -  klik na první řadu fotek

 

Foto - Romana Doležalová Dwayne -  klik na první řadu fotek

 


  •  přišly nám ty nejlepší zprávy  a máme velikou radost !!! Gratulujeme !!!

D´Casidy od Řeky Novohradky  - DKK 0/0, DLK 0/0

Bilbo "NOX" Pro Fortuna  -  DKK 0/0, DLK 0/0


9. sportovní den klubu KCHRR

  • 22.4.2014 - po delší odmlce, přinášíme aktualizaci. Jaro je v plném proudu Darsie i Cilla mají odháráno a tak  chodíme na společné prochajdy. Darsie s novýma páníčkama zažívá to, co nikdy nezažila. Běhá s nimi, když jezdí na kolečkových bruslích a kole, chodí na dlouhé procházky a vyvaluje se na sluníčku, které má tak ráda. S Jíťou jsme společně vyrazily na sportovní den. Počasí přálo a tak jsme si to náležitě užily. Darsie běžela za střapečkem, nicméně to bylo pro ní poprvé a tak to moc nehrotila :) K pejskům se chovala přátelsky a sportovní den si užila.Viděli jsme se tam i s Erdíkem a jeho páníčkama. Erdíka běhání baví a tak si vyběhal krásné 2. místo. Také tam přijeli s Assimkovou vnučkou Ambrou Pro Amicitia a i ta si vyběhala  2. místo. S Ciluškou jsme si dali parkurek agility a je skvělá. Na to, že tento sport vůbec netrénujeme, tak všechny překážky splnila na výbornou (zdrželi jsme se jen na slalomu- ten nám opravdu nejde) a s nadšením doběhla do cíle. při běhu za střapečkem si vyběhala 3. místo. Těšíme se na další akci !!!

19.4. coursing - sportovní den

  • Cilla od Řeky Novohradky (dospělých) - 3.místo a 6.místo agility

  • Erdos od Řeky Novohradky (baby) - 2.místo

  • Ambra Pro Amicitia (Assimova vnučka, dorost) - 2.místo

 

Foto - Šárka Štusáková -  klik na první řadu fotek

 

 

 

 


 

most duhy

 

"Děkujeme Kerinko za 10 let s námi.... Byla jsi první a navždy zůstaneš v našich srdcích."

 

 


oslava devátých narozenin Eliška Tichá

  • 23.3.2014 - s naší dcerkou Elí jsme oslavily 20.3. její deváté narozeniny. Všechno nejlepší, hlavně zdravíčko a krásné dětství žížalko naše :) v sobotu oslavy pokračovaly s Eliščinýma kámošema a společně jsme udělali prochajdu s Darsí a jejíma páníkama. Mix fotek níže.

 

Darsie od Řeky Novohradky - ujasnění

Protože se na webu bývalé majitelky Darsie ocitly lživé informace jak o socializaci a zdraví našeho štěněte tak o její povaze, uvádím zde vše na pravou míru veterinární zprávou, jak se o Darsinku bývalá majitelka starala.

Propadlé očkování a zubožený stav nehodící se feny do chovu, vypovídá o mnohém. Darsie má povahu nekonflliktní, miluje děti a svoji novou rodinu. Velice dobře vychází s cizíma fenama. Nikdy nebyla potrhaná, šitá, či svorkovaná jak mi bylo od bývalé majitelky napsáno. Darsie nezemřela, jak bývalá majitelka začala šířit, aby mě poškodila. Darsie nemá žádné zdravotní problémy. Byla pouze po zjištění neplnochruposti špatně živená a její psychický stav se rapidně zhoršil (strach z ruky, bázlivost).

Noví majitelé, během dvou měsíců, dokázali dát Darsii do pohody, co se týče důvěry a zlepšili fyzický stav kvalitní stravou, pravidelným pohybem, láskou a péčí. Řádně naočkovali povinným očkováním a odčervily.

Pokud na moji osobu, chov. stanici, bude bývalá majitelka stále šířit veřejné pomluvy, budu donucena učinit příslušné kroky právní cestou.

 

16.3. - Eliška Tichá a MD dance studio Chrudim - 1. místo a zlatá medaile  :)

 

regionální kolo taneční skupina roku 2014

 

 

Darsie od Řeky Novohradky má nové majitelé

 

V sobotu 15.3. jsem měla znovu možnost vidět naši Darsinku. E-mail od paní Duškové, že je Darsie u ní, byl klamný. Darsinka skutečně žije ve Slatiňanech ale u paní Strouhalové (nikoli Duškové). S novou majitelkou jsme se sešly ve Slatiňanech (jak bylo domluveno) a pak jsme zamířili do Blanska, abych paní Strouhalové představila zbytek smečky a ukázala jí, kde se Darsie narodila a trávila první týdny svého života. Počasí bylo příznivé a občas vykouklo i sluníčko a tak jsme vyrazili na dlouhou prochajdu se smečkou. Fotky přikládám.

S paní Strouhalovou jsme probraly všechny informace týkající se Darsinky – já jsem jí předložila veškerou E-mailovou komunikaci s původní majitelkou, paní Strouhalová mi naopak vysvětlila okolnosti za kterých si Darsinku od původní majitelky koupila, nechala mě nahlédnout i do očkovacího průkazu a poskytla mi veterinární zprávu, kterou si nechala, po zakoupení Darsi a vstupní prohlídce  u svého vet. lékaře, vyhotovit.

Darsi se má u nových majitelů dobře – jak vyplývá z poslední kontrolní veterinární zprávy. Je zdravá a její kondice se zlepšila.

Jsem šťastná, že je Darsi v pořádku, živá a zdravá, a že mám možnost se s ní kdykoli vidět.

 

15.3. - S naší Kerínkou jsme oslavili krásné desáté narozeniny. Máme tě rádi drobku náš zrzavý.

 

 


  • 26.2.2014 - další výstava v Brně byla pro nás úspěšná s výbornými známkami. Viděli jsme se Erdíkem, Miou a jejich páníčkama. Zrzounci jim dělají velkou radost. Jsou hodní, učenliví a prostě nejúžasnější. Jen tak dál ve výchově zrzavých miláčků. Také nám udělala radost  Ambra Pro Amicitia (Assimkova vnučka) a  Noxík Pro fortuna (Assimkův syn) se známkou výborný 2. No a každopádně jsme strávily super víkend s Marťou a našima zrzounama Carem a Berou od Řeky Novohradky.

DUO-CACIB Brno - Caro, Erdy, Mia, D´Casidy od Řeky Novohradky, Nox Pro Fortuna

 


  • 6.2.2014 - máme nový vzhled našich stránek :)


21.1. - Happy Birthday - Vrh "B"  slaví  6 let

  • 21.1.2014 - všem "Béčátkům" všechno nejlepší, hodně zdraví a úžasných dnů strávených po boku své milující rodiny.


5.1.2014 - v sobotu jsme vyjeli s Mirkou od Noxíka na národní výstavu do Brna. Sešli jsme se tam s kamarádama a den si užili. S Carískem jsme se umístili na krásném 4. místě a Noxík s Klárou totéž jako výborní čtvrtí. Vystavovala také Ivana Ambru Pro Amicitia (Asikova vnučka) se známkou velmi dobrá. Holky musí ještě trénovat. Přijeli se na nás podívat Kačka s Tomem, Baardem a naším Erdym. také Asikovi děti Ascher a Brégo Pro Fortuna. 

 

NVP Brno - Caro a  Erdy od Řeky Novohradky, Nox, Ascher a Brego Pro Fortuna, Ambra

 

 

4.1. - NVP Brno

  • Caro od Řeky Novohradky (otevřená) - výborný 4

  • Bilbo Pro Fortuna "NOX"(Assimův syn, mezitřída) - výborný 4


 

Caro & Erisha

  • nový rok jsme začali s krytím našeho Cara a Erishy - Chovatelská stanice Poklad z Afriky  pokud vše dobře dopadne, štěňátka by se měla narodit začátkem března.